EUROPA Kaffe & Te logo i sort

Vores historie

“Good ideas start with brainstorming.
Great ideas start with coffee.”

– Barista Journals Brigade

Fra café til risteri: Vores passion for kaffe har ført os langt

Vi er stolte over vores rødder og vores passion for kaffe, som går langt tilbage i tiden. Det var vores stifter, Jens Nørgaard, sammen med sin far, mor og bror, der åbnede café Europa i København i 1989. Dengang var kaffescenen i Danmark meget anderledes end i dag. Folk talte ikke om baristaer, single estate-kaffe og latte art, men snarere om, hvor meget man fik for sine penge og hvor længe posen kunne holde sig. Men allerede fra starten havde vi ambitioner om at servere kvalitetskaffe for vores kunder.

I 1999 blev vores passion for kaffe taget til et helt nyt niveau, da vi besøgte de norske baristamesterskaber i Oslo. Her blev vi introduceret for en verden af kvalitetskaffe, hvor brygning af kaffe og skumning af mælk var en kunstart og et håndværk på et helt andet niveau, end det vi var vant til hjemmefra. Det satte gang i mange tanker hos os, og vi begyndte at dykke ned i brygmetoder, mælkeskummere og mælkens mange muligheder.

Vores passion og viden om kaffe skulle senere sætte os på kaffenørdernes verdenskort. Vi har fostret ikke mindre end tre barista-verdensmestre, været med til at starte Nordic Roaster Forum og Nordic Barista Cup og generelt været dybt involveret i etableringen af den danske scene for specialkaffe.

Vores drøm om at have vores eget kafferisteri blev endelig til virkelighed i 2019, da vi åbnede risteriet i Gellerup i Aarhus. Her har vi gode faciliteter til at riste og forarbejde kaffe, samtidig med at vi kan bidrage til det lokale liv som en aktiv medspiller i lokalområdet. Vi tager også et socialt ansvar ved at give folk, der er langt fra arbejdsmarkedet, en chance for at arbejde hos os.

Vores risteri gør det muligt for os at udleve vores vision om at gøre specialkaffe tilgængelig for så mange som muligt på en ansvarlig, bæredygtig måde. Vi er sikre på, at det er til glæde for både kunder, medarbejdere og leverandører. Vi fortsætter med at arbejde hårdt for at levere den bedste kaffeoplevelse til vores kunder og bidrage positivt til samfundet omkring os.

EUROPA Kaffe & Te's kontakt-team

Få besøg af vores kaffeeksperter, og smag på en positiv forskel!

Vores eksperter finder udvalgt kaffe og te frem, som I kan smage på, når vi besøger jer.

Vi guider jer til den type kaffe- og teløsning, I har brug for!

Kærlig hilsen
EUROPA Kaffe & Te

Jylland/Fyn

Thomas Sigfred
Kaffeekspert Jylland/Fyn
+45 53 60 03 50
tsn@europakaffeogte.dk

Sjælland

Julius Nørgaard
Kaffeekspert Sjælland
+45 31 79 98 28
jen@europakaffeogte.dk