EUROPA Kaffe & Te logo i sort

Når ansvarlighed
er en selvfølge

Sammen gør vi en positiv forskel

Vi har længe taget hånd om vores omverden, både når det gælder mennesker og miljøet. Faktisk går vores tilgang til bæredygtighed langt tilbage i tiden, for da vi startede EUROPA, fokuserede vi på et andet felt – med de samme værdier og visioner inden for ansvarlighed. I begyndelsen af 90’erne åbnede vi nemlig vores første økologiske kantine – før økologi blev mainstream. 

Siden voksede kaffe- og te-drømmen sig større, og vi åbnede vores eget risteri med fokus på økologi. i For os er økologi nemlig mere end bare et mærke, det handler om at tage ansvar for både naturen og menneskene.

Vi tænker på hele værdikæden

Når vi indkøber kaffe, har vi fokus på alle led i værdikæden. Vi vil respektere og betale en retfærdig pris til alle de mennesker, der er involveret i at producere vores vigtigste råvare. Det er desværre ikke en selvfølge i kaffeverdenen. Mange af kaffefarmerne bliver desværre underbetalt og får ikke en retfærdig pris for den kaffe, de arbejder hårdt for at dyrke og forarbejde.

Gennem vores indkøb betaler vi altid farmerne en pris, der ligger over den normale markedspris for kaffe. Markedsprisen afspejler nemlig ikke de udgifter, som farmerne har i forbindelse med at producere kaffen. Den er i stedet bestemt af udbud og efterspørgsel – og ofte må farmere sælge deres kaffe med tab og leve i ekstrem fattigdom.

Vores pris til kaffefarmerne er ikke bestemt af en markedspris, der er fastsat af den internationale kaffebørs. Vores pris er i stedet bestemt ud fra den kvalitet, farmerne leverer. Det betyder, at vi får kaffe af høj kvalitet, og at farmerne får en betaling, så de kan leve bedre, og samtidig sikrer de kaffekvaliteten i fremtiden.

Europæisk økologi mærke

Økologi som garanti for BEDRE kaffeproduktion

Vi fokuserer på økologi som en vigtig certificering inden for kaffe.  Økologimærket garanterer, at kaffen er produceret uden brug af pesticider og kemisk gødning, hvilket bidrager til en mere bæredygtig kaffeproduktion, der passer på miljøet. De økologiske producenter kontrolleres for at sikre overholdelse af standarder, og netop det bidrager til en bedre kaffeverden for både menneskerne og miljøet. Ved at indkøbe økologisk produceret kaffe sætter vi fokus på en mere bæredygtig fremtid. Vil du med på den rejse?

God kvalitet betaler sig

Når vi producerer kaffe af høj kvalitet, kræver det harmoni med både naturen og de mere bæredygtige metoder. Dette adskiller sig fra den konventionelle kaffeindustri, hvor monokultur og kunstvanding bruges til at opnå et højt udbytte på bekostning af kvaliteten. Ved at dyrke kaffetræerne i uberørt natur opnås højere kvalitet, selvom udbyttet er lavere. Desuden er det at drikke kvalitetskaffe også mere miljøvenligt, da det resulterer i mindre spild og færre ressourcer forbrugt. En kompleks smag fører til større tilfredshed og færre kopper kaffe drukket.

Det siger Vores kunder

EUROPA Kaffe & Te's kontakt-team

Få besøg af vores kaffeeksperter, og smag på en positiv forskel!

Vores eksperter finder udvalgt kaffe og te frem, som I kan smage på, når vi besøger jer.

Vi guider jer til den type kaffe- og teløsning, I har brug for!

Kærlig hilsen
EUROPA Kaffe & Te

Jylland/Fyn

Thomas Sigfred
Kaffeekspert Jylland/Fyn
+45 53 60 03 50
tsn@europakaffeogte.dk

Sjælland

Julius Nørgaard
Kaffeekspert Sjælland
+45 31 79 98 28
jen@europakaffeogte.dk