Bæredygtighed

Ikke bare et mærke

At tænke miljøvenligt og bæredygtigt er en hel central del af vores DNA. Sådan har det været, lige siden vi i starten af 90’erne åbnede vores første økologiske kantine – længe før økologi var noget, der ellers var stort fokus på i samfundet.

Derfor er økologi også meget mere end blot et mærke for os. Det handler om at tage ansvar – ansvar for både natur og mennesker.

Det er derfor, vi sørger for at kunne følge produkterne hele vejen. Det er derfor, at vi vil sikre, at kaffen er handlet retfærdigt og til en fair pris for farmeren. Og det er derfor, at økologi for os er mere og andet end blot at købe os til god samvittighed. Bæredygtighed er noget, vi brænder for hver eneste dag og i alle dele af vores virksomhed. Noget, vi alle ånder og lever for.

For os er bæredygtighed nemlig lig med fokus på ansvarlighed i alle led – fra farmer til forbruger. Vi tager stilling og ansvar for både vores planet og for de mennesker, der knokler for at producere de produkter, vi lever og ånder for. For os er det naturligt med et holistisk syn på en bæredygtig verden, hvor alting hænger sammen. Og det er en tilgang, der gør at vi tænker bæredygtigt og ansvarligt i alle led – lige fra at vi betaler farmerne en fair pris, til at vi forsøger at inkludere folk, der ellers er langt fra arbejdsmarkedet, i vores risteri og café i Gellerup.

Vi tænker på hele værdikæden

Når vi indkøber kaffe, har vi fokus på alle led i værdikæden. Vi vil respektere og betale en fair pris til alle de mange mennesker, der er involveret i at producere vores vigtigste råvare. Det er desværre ikke en selvfølge i kaffeverdenen. Rigtig mange af kaffefarmerne bliver desværre underbetalt og får ikke en fair pris for den kaffe, de knokler for at dyrke og forarbejde.

Gennem vores importører betaler vi altid farmerne en pris, der ligger over den normale markedspris for kaffe. Markedsprisen afspejler nemlig ikke de udgifter, som farmerne har med at producere kaffen. Den er i stedet bestemt af udbud og efterspørgsel – og ofte må farmere sælge deres kaffe med tab og leve i ekstrem fattigdom.

Vores pris til kaffefarmerne er i ikke bestemt af en markedspris, fastsat af den internationale kaffebørs. Vores pris er i stedet bestemt ud fra den kvalitet, farmerne leverer, og ud fra deres udgifter. Derfor betaler vi en pris, der bliver til via en forhandling med farmerne selv, så alle kan være tilfredse. Det betyder, at vi får kaffe af høj kvalitet, og at farmerne til gengæld får en betaling, så de både kan leve og samtidig sikre kvaliteten i fremtiden.

Vi tænker på hele værdikæden
Vi tænker på hele værdikæden

Vi tænker på hele værdikæden

Når vi indkøber kaffe, har vi fokus på alle led i værdikæden. Vi vil respektere og betale en fair pris til alle de mange mennesker, der er involveret i at producere vores vigtigste råvare. Det er desværre ikke en selvfølge i kaffeverdenen. Rigtig mange af kaffefarmerne bliver desværre underbetalt og får ikke en fair pris for den kaffe, de knokler for at dyrke og forarbejde.

Gennem vores importører betaler vi altid farmerne en pris, der ligger over den normale markedspris for kaffe. Markedsprisen afspejler nemlig ikke de udgifter, som farmerne har med at producere kaffen. Den er i stedet bestemt af udbud og efterspørgsel – og ofte må farmere sælge deres kaffe med tab og leve i ekstrem fattigdom.

Vores pris til kaffefarmerne er i ikke bestemt af en markedspris, fastsat af den internationale kaffebørs. Vores pris er i stedet bestemt ud fra den kvalitet, farmerne leverer, og ud fra deres udgifter. Derfor betaler vi en pris, der bliver til via en forhandling med farmerne selv, så alle kan være tilfredse. Det betyder, at vi får kaffe af høj kvalitet, og at farmerne til gengæld får en betaling, så de både kan leve og samtidig sikre kvaliteten i fremtiden.

Certificeringer

Når det kommer til kaffe, findes der rigtig mange forskellige certificeringer. Vi har hos Europa Kaffe & Te valgt at fokusere på økologi. Vores fokus er på at sikre en bæredygtig kaffeproduktion, og at farmerne får en fair pris for deres kaffe, der afspejler kvaliteten. Derfor arbejder vi med producenter, der sætter både kvalitet og bæredygtighed i fokus.

Økologisk

Økologi

Økologimærket viser, at kaffen er produceret af en økologisk certificeret producent. Dermed kan vi sikre os, at kaffen er produceret med respekt for naturen og uden pesticider og andre giftige sprøjtemidler. Dermed er vi med til at opretholde en kaffeproduktion, der ikke forurener jorden og det omkringliggende miljø.

Ved at indkøbe økologisk produceret kaffe sætter vi fokus på en mere bæredygtig verden. Og fordi kaffen er certificeret økologisk, kan vi forvente, at en række krav er overholdt. Økologiske kaffeproducenter bliver nemlig kontrolleret for, om produktionen af kaffen lever op til helt bestemte standarder. Det er vores måde at sikre en lidt mere bæredygtig kaffeverden på.

God kaffe kan ses på bundlinien

God kvalitet betaler sig

At fokusere på specialkaffe af god kvalitet betaler sig – også fra et bæredygtigt perspektiv.

For at producere kaffe af ekstra høj kvalitet er det nødvendigt at gøre det i harmoni med naturen. Ellers kan kvaliteten aldrig blive så høj, som vi ønsker den.

Når det kommer til det meste konsumkaffe, er det ofte dyrket i store plantager med monokultur og med massiv kunstvanding. Det giver stort udbytte, men ofte dårlig kvalitet.

Men skal kaffen være af høj kvalitet, sker det bedst, når kaffetræerne vokser i nærmest uberørt natur i harmoni med den omgivende skov. Det giver lavere udbytte, men langt højere kvalitet. Samtidig kan kaffedyrkning i selve skoven, hvor man ikke fælder anden beplantning, ofte være en gevinst for biodiversiteten – blandt andet fordi man bliver nødt til at plante såkaldte skyggetræer, der gør skoven mere alsidig.

En anden bæredygtig gevinst ved at drikke kvalitetskaffe er mindre spild hos slutbrugerne. God kaffe smager nemlig også godt, når den køler af, og derfor er man mindre tilbøjelig til at hælde en sjat i vasken. Erfaringer viser samtidig også, at vi drikker færre kopper kaffe, når kvaliteten er høj. Den gode, komplekse smag gør ganske enkelt, at man hurtigere bliver tilfredsstillet. Dermed bruger man færre ressourcer og har behov for at indkøbe færre bønner.

God kaffe kan ses på bundlinien

God kvalitet betaler sig

At fokusere på specialkaffe af god kvalitet betaler sig – også fra et bæredygtigt perspektiv.

For at producere kaffe af ekstra høj kvalitet er det nødvendigt at gøre det i harmoni med naturen. Ellers kan kvaliteten aldrig blive så høj, som vi ønsker den.

Når det kommer til det meste konsumkaffe, er det ofte dyrket i store plantager med monokultur og med massiv kunstvanding. Det giver stort udbytte, men ofte dårlig kvalitet.

Men skal kaffen være af høj kvalitet, sker det bedst, når kaffetræerne vokser i nærmest uberørt natur i harmoni med den omgivende skov. Det giver lavere udbytte, men langt højere kvalitet. Samtidig kan kaffedyrkning i selve skoven, hvor man ikke fælder anden beplantning, ofte være en gevinst for biodiversiteten – blandt andet fordi man bliver nødt til at plante såkaldte skyggetræer, der gør skoven mere alsidig.

En anden bæredygtig gevinst ved at drikke kvalitetskaffe er mindre spild hos slutbrugerne. God kaffe smager nemlig også godt, når den køler af, og derfor er man mindre tilbøjelig til at hælde en sjat i vasken. Erfaringer viser samtidig også, at vi drikker færre kopper kaffe, når kvaliteten er høj. Den gode, komplekse smag gør ganske enkelt, at man hurtigere bliver tilfredsstillet. Dermed bruger man færre ressourcer og har behov for at indkøbe færre bønner.

Lad os tage en snak og skræddersy en løsning til jer

For at vi kan sammensætte den helt rigtige kaffeløsning til jer, vil vi gerne tage en uforpligtende samtale med jer.

"(Påkrævet)" indicates required fields

Læs og accepter privatlivspolitikken(Påkrævet)

Lad os tage en snak og skræddersy en løsning til jer

For at vi kan sammensætte den helt rigtige kaffeløsning til jer, vil vi gerne tage en uforpligtende samtale med jer.

"(Påkrævet)" indicates required fields

Læs og accepter privatlivspolitikken(Påkrævet)